+31 (0)20 697 96 36 info@ttisi.nl
Sep 7, 2016

De juiste persoon op de juiste plek- Zoeken naar schatten

Het gaat goed met je onderneming! Je bedrijf blijft groeien en er moet nu toch echt personeel aangenomen worden om je klanten de service te kunnen blijven geven die ze van je gewend zijn. Maar waar begin je? Vacaturetekst opstellen… vacature op een site plaatsen… CV’s doornemen. En dan de eerste sollicitatie! Je bereidt je goed voor op het gesprek (en hoopt dat de sollicitant dat ook doet) en bent minstens net zo zenuwachtig. Want hoe weet je nu of je de juiste persoon op de juiste plaats krijgt? Hoe vind je de meest geschikte kandidaat?
Dan ineens lijkt de juiste persoon voor je te zitten! Goed gekleed, een vlotte babbel, de juiste antwoorden op je vragen. Maar eerste indrukken kunnen misleidend zijn. Gelooft u die goedgekapte, goedgeklede, vlot babbelende kandidaat op zijn blauwe ogen? Weet u zeker dat hij in het team past, bij de bedrijfscultuur, bij uw klanten? De meest waardevolle schatten vind je niet aan de oppervlakte, daar is wat graafwerk voor nodig. De mooiste schatten worden nu eenmaal het best (en het diepst) begraven. Zo is het ook met het vinden van de juiste persoon voor de job. In plaats van aan de oppervlakte te zoeken, moet je wat zwaarder graafwerk verrichten, de bodem goed doorspitten en verder kijken. Als je dit doet, heb je ook iets van echte waarde! Of toch niet? Hoe bepaalt u de waarde van de schat die u gevonden heeft?
Wat kan je helpen bij het controleren van de “echtheid” van de gevonden schat? Hoe kun je er zekerder van zijn dat u de juiste persoon op de juiste plaats gaat neerzetten? De analyses van TTI Success Insights helpen bij het nemen van die belangrijke beslissing. Niet om het menselijk oordeel of intuïtie te ondermijnen of te vervangen, maar om een weloverwogen, gefundeerde beslissing mogelijk te maken. Je kunt onze rapportages gebruiken als toetssteen voor de informatie die de kandidaat zelf al naar voren heeft gebracht via CV en motivatiebrief. Kan de kandidaat daadwerkelijk snel beslissingen nemen of komt uit bijvoorbeeld het PSM (DISC & Drijfveren) profiel naar voren dat hij daar toch wat meer tijd voor nodig heeft? Kan uw kandidaat echt goed luisteren? Of blijkt uit onze rapportage dat de aandacht wat sneller verslapt? De rapportages helpen ook bij het objectief beoordelen van de geschiktheid van de kandidaat. Zo haal je het talent binnen dat het beste past bij de functie en de bedrijfscultuur. Met onze profielen kun je:
  • Toetsen wat de respondent zegt of overbrengt;
  • Objectief beoordelen op geschiktheid voor de functie;
  • Je eigen oordeel ondersteunen;
  • Je beslissing onderbouwen.
Ben je benieuwd wat onze analyses voor je organisatie kunnen betekenen en hoe je ware schatten kunt vinden? Neem contact met ons op!
e-book leiderschap vanuit drijfveren
Kom in Contact
kom-in-contact

Don’t forget to share this post!

Henry is een echt mensenmens. Reden genoeg om de advocatuur te verlaten en als consultant-trainer te gaan werken bij TTISI. Vriendelijk, accuraat en inhoudelijk sterk, met oog voor detail en de neiging om nét de goede vragen te stellen, weet hij in zijn rol als trainer én blogger altijd inhoudelijke kwaliteit in een mooi jasje te steken!
Henry Lowe

We Denken Dat Dit Ook Interessant Kan Zijn

MAGGI-DENKEN: OUTSIDE-OUT-OF-THE-BOX

MAGGI-DENKEN: OUTSIDE-OUT-OF-THE-BOX

Out-of-the-box denken… management Nederland is dol op deze modeterm. Maar zoals wel vaker met modetrends het geval is rijst al snel de vraag: wat bedoelen ze hier eigenlijk mee? We vragen het Wikipedia. ‘Out-of-the-box is een term voor producten die geen tot weinig...